Monsterlijk hoofd geplaatst bij nieuwe houten achtbaan in Alton Towers

Het Engelse pretpark Alton Towers is druk bezig met de bouw van de nieuwe houten achtbaan die in 2018 moet openen. Ondertussen is het monsterlijk hoofd van de befaamde Wicker Man aangekomen in het park en op het reusachtige beeld geplaatst. De Wicker Man is volledig ingepakt zodat niemand kan zien wat er binnen in gebeurd.

 

Het Engelse pretpark Alton Towers is druk bezig met de bouw van een nieuwe houten achtbaan onder de codenaam Secret Weapon 8. In juni van 2017 werden de eerste trackdelen geplaatst en sindsdien gaan de bouwwerken snel vooruit. De lifthill werd bijna volledig afgewerkt en de Wicker Man is volledig ingepakt. Doordat de Wicker Man nu volledig ingepakt is kunnen de werken in het gigantische beeld (waarlangs de achtbaantrein drie keer zal passeren!) in alle afzondering gebeuren. Het wordt dus raden wat Alton Towers voor ons geheim wil houden. Nu is ook het hoofd van de Wicker Man aangekomen en geplaatst op de bestaande constructie.

 

De achtbaanrit van Secret Weapon 8 zal starten bij het station, gevestigd aan de noordoostkant van Mutiny Bay. Hier zal de 10 meter hoge lifthill starten die een hellingsgraad van 24 graden heeft. Voor de lifthill zal naar alle waarschijnlijkheid een silent magnetic-liftsysteem gebruikt worden, wat ons meteen doet denken aan de achtbaan Lightning Rod in Dollywood. Dit zou betekenen dat Secret Weapon 8 de eerste gelanceerde houten achtbaan van Europa wordt. 

 

Er is een groot deel van het terrein uitgegraven om op deze manier een groter hoogteverschil te kunnen creëren. Door het grote hoogteverschil kunnen grotere snelheden behaald worden en kan er een langer parcours gebouwd worden. De gerenommeerde houten achtbaanbouwer Great Coasters International (GCI) staat in voor de bouw van Secret Weapon 8. GCI bouwde onder andere ook Heidi The Ride (Plopsaland De Panne), Troy (Toverland), Joris en de Draak (Efteling) en Wodan (Europa-Park).

 

Alles over het nieuwe project kan je hier lezen.

 

 

Foto’s: Theme Park Worldwide, Henk K (themepark.nl)