Bal Parc kondigt nieuwigheden 2018 aan

Het kleine parkje Bal Parc, gelegen in Tournehem te Frankrijk, heropende na een faillissement. vorig jaar opnieuw de deuren. Dit jaar investeerde het park al in een nieuwe achtbaan en vier andere nieuwe attracties.

 

Bal Parc ontstond in de jaren 1960, het werd opgericht door de familie Bal. In 2006 werd het park overgenomen door de familie Vanhee, die voorheen van kermis naar kermis reisden. Diezelfde familie verhuurde al enkele jaren attracties aan het park en kreeg het park uiteindelijk zelf in handen. In 2012 werd het park noodgedwongen gesloten. De hoge kosten voor de grond en de uitbating werden te zwaar om dragen. Vorig jaar blies Thierry Fééry het park nieuw leven in. Hij investeerde € 1,5 miljoen en heeft het park heropend op 1 juni 2016.

 Er kwamen in 2017 vijf nieuwe attracties bij: een achtbaan, oldtimerritje, pony’s en enkele andere. Ook voor volgend jaar heeft het park al nieuwigheden aangekondigd.

In 2018 opent het park een Mini Log Flume, gebouwd door Preston & Barbieri, een mini botsauto van Carpenteria Del Sud en nieuwe speeltuigen zoals schommels.

 

Bron: Parks View