Silver Dollar City maakt eerste details bekend van nieuwe achtbaan

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City, bekend van de spectaculaire houten achtbaan Outlaw Run, is bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan die moet openen in 2018. Het park heeft nu de eerste details over deze nieuwe achtbaan naar buiten gebracht. De nieuwe attractie wordt de grootste en duurste investering die Silver Dollar City ooit gemaakt heeft.

 

Tot nog toe was er bijzonder weinig geweten over de nieuwe achtbaan die volgend jaar naar Silver Dollar City komt. Eind van vorig jaar werd er gestart met de bouw van verticale constructie voor het stationsgebouw. Begin dit jaar werd duidelijk dat het stationsgebouw op grote hoogte gebouwd werd en in juni werd de eerste track geplaatst. Hiermee werd meteen duidelijk dat de nieuwe attractie een achtbaan zou worden, maar nu blijkt dat het niet zomaar de eerste beste attractie zal worden…

Silver Dollar City heeft aangekondigd dat het de grootste attractie wordt die ze ooit gebouwd hebben. De achtbaan zal meer dan tweemaal zo groot worden als de grootste attractie van het park, de oppervlakte zal gigantisch worden. Het moet er echt eentje van wereldformaat worden, iets wat nooit eerder door een pretpark gerealiseerd werd. Daarnaast is de attractie speciaal ontworpen voor het heuvelachtige terrein van de Ozarks waar het park gelegen is. Het eerst bewijs hiervan zien we nu al, want bij het uitrijden van het station zal er meteen een first drop volgen in plaats van een lift hill zoals we dat gewoon zijn. Tot slot laat het park nog weten dat de nieuwe achtbaan verschillende Worlds Firsts elementen bevatten.

 

Het volledige project kun je hier op de voet volgen.

 

Bron: KY3 

Foto’s: midwestinfoguide, sdcfans