Nieuwe attractie voor Adventure World

Australië, het land van de kangoeroes, de koala’s en uiteraard het superbekende operagebouw van Sydney. Maar het land kan de toeristen ook aardig vermaken met een stevig pretparkaanbod.
Denk hierbij maar aan bijvoorbeeld Sea World Gold Coast of Warner Bros Movie World. Maar ken je toevallig ook het iets minder bekende Adventure World? Dit Australische pretpark pakt binnenkort uit met een gloednieuwe attractie.

 

Het Australische pretpark Adventure World, gelegen nabij de stad Perth, opent binnenkort een nieuwe attractie. Zo vergroot het park haar huidige attractieaanbod, dat op dit moment onder andere 2 achtbanen bevat. De eerste is een eurofighter-achtbaan, gebouwd door Gerstlauer. De tweede is een Zamperla family gravity coaster (80STD). Om meer bezoeker aan te trekken, investeerde Adventure World in een nieuwe attractie. Het betreft hier een gyro swing, zoals we die kennen uit parken als bijvoorbeeld Terra Mitica, waar dit attractietype door het leven gaat als “Synkope”. Een ander voorbeeld is de gyro swing uit het Zweedse Liseberg, genaamd “Loke”.

Deze gloednieuwe gyro swing in Adventure World heeft nog geen definitieve naam gekregen. Momenteel hanteert het park nog de projectnaam “Mi3”. Deze Mi staat voor de term Maximum Impact, een term die ons doet denken aan de benaming van alle grote projecten uit het Britse pretpark Alton Towers, alleen noemen ze daar alle grote projecten “Secret weapons”, gevolgd door een volgnummer.

De laatste grote toevoeging in het Australische Adventure World was Mi2, nu beter bekend als “Octopus”. De allereerste MI was natuurlijk de gigantische eurofighter Abyss.

 

De gyro swing wordt vervaardigd door de Zwitsere bouwer Intamin. De 15 meter hoge attractie zal inzittenden meenemen tot op een hoogte van maximaal 27 meter, met een hellingsgraad van maximum 120 graden. Tijdens de rit roteert de gondel rondom haar as tegen een maximumsnelheid van 64 kilometer per uur. Passagiers zitten met hun gezicht naar buiten zodat ze tijdens de rit de omgeving netjes kunnen aanschouwen.

De nieuwigheid is goed voor een investering van ongeveer vijf miljoen euro. Men hoopt MI3 te kunnen openen in september 2017.

 

Bron: Parkerlebnis