De nieuwe achtbaan van Jardin d’Acclimatation wordt een Bobsled Coaster

Het Franse park, Jardin d’Acclimatation, gelegen in de hoofdstad Parijs, gaat volgend jaar een Bobsled Coaster openen. Deze wordt gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. De nieuwe achtbaan is één van de vele nieuwe attracties die volgend jaar geopend zullen worden in het pretpark.

 

Bobsled Coaster van Gerstlauer:

Jardin d’Acclimatation wil de komende jaren enorm gaan investeren. De komende jaren zal er maar liefst vijftig miljoen euro worden geïnvesteerd in het pretpark. Dit geld zal gebruikt worden voor thematisering, renovaties van gebouwen en de bouw van nieuwe attracties.

Het was al bekend gemaakt dat er een nieuwe achtbaan naar het park zou komen, maar nu weten we ook wat voor achtbaan het wordt. Het zal een familie coaster worden van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer. Deze familieachtbaan krijgt de naam “Les turbines d’avion” en komt in het teken te staan van vliegen. De karretjes van de achtbaan zullen dan ook in de vorm van vliegtuigjes gebouwd worden. Les turbines d’avion wordt 11,9 meter hoog en wordt een zogenaamde Bobsled Coaster met een custom lay-out. Dit wil zeggen dat de lay-out speciaal op maat van het park gemaakt zal worden en uniek is in de wereld.

Gerstauer staat bekend om hun Bobsled Coasters die geliefd worden door vele fans. Ook Walibi Belgium zal volgend jaar een Bobsled Coaster openen met een eigen unieke lay-out. De allereerste Bobsled Coaster van Gerstlauer is G’sengte Sau die gebouwd werd in het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill. De Bobsled Coaster die het dichtste bij huis staat, is op dit moment Van Helsing’s Factory in Movie Park Germany. Van Helsing’s Factory is de kleinste Bobslee Coaster die er gebouwd werd. Desondanks is het één van de topattracties in het Duitse pretpark en wordt gesmaakt door zowel jong als oud.

Hieronder vind je een video van G’sengte Sau in Erlebnispark Tripsdrill:

 

Investeringen van 50 miljoen euro:

Jardin d’Acclimatation zal de komende twee jaar achttien nieuwe attracties gaan bouwen. Daarnaast zullen de bestaande attracties voorzien worden van een nieuw thema. Dit nieuwe thema wordt “Steampunk”. Bezoekers zullen hier de wereld van Jules Verne en Hugo Cabret kunnen ontdekken.

Het volledige Aziatische gebied zal heraangelegd worden, de achtbaan in dit themagebied “Dragon” heeft op dit moment een trein in de vorm van een grote draak. Deze zal volledig herwerkt worden en de draak zal worden vervangen door een met stoom aangedreven tractor. De rupsmolen Gondoles Chinoises krijgt bootjes.

In totaal zal het pretpark 48 attracties gaan tellen, waarvan 18 nieuwe attracties. Drie attracties zullen speciaal voor de jeugd zijn. Voor de transformatie zullen 25 bestaande attracties volledig vernieuwd worden.

 

De werkzaamheden zullen aanvangen in oktober 2017 en zullen twee tot vijf jaar duren. €22 miljoen zal geïnvesteerd worden in de attracties zelf. De rest van het geld moet dienen voor het her aanleggen van het landschap, de renovatie van historische gebouwen en het zelf in handen nemen van de horeca in het park.

Vorig jaar werd het Franse bedrijf Compagnie des Alpes mede eigenaar van Jardin d’Acclimatation. Hierdoor is er een grote nieuwe geldstroom binnengekomen waarmee de nieuwe attracties en veranderingen zullen mee gerealiseerd worden. Compagnie des Alpes (CDA) is van oorsprong een bedrijf dat skiliften beheerd maar heeft zich al sinds geruime tijd ook een groot aandeel in de pretpark wereld. CDA is onder andere eigenaar van Bellewaerde (BE), Walibi Belgium (BE), Walibi Holland (NL), Walibi Rhône-Alpes (FR), Parc Astérix (FR), Futuroscope (FR) en France Miniature (FR).

 

 

Bronnen: wonderworldweb, rcdb, Jardin d’Acclimatation

Foto’s: Jardin d’Acclimatation