Nieuwe VR experience voor SeaWorld Orlando

Het Amerikaanse pret-en dierenpark SeaWorld Orlando biedt zijn bezoekers dit seizoen een volledig nieuwe virtual reality-ervaring aan. De inzittenden van de achtbaan Kraken zullen als het ware worden meegevoerd in een spannend avontuur diep onder de golven van de woeste zee. Ga mee op ontdekking.

 

De 1273,1 meter lange achtbaan Kraken werd dit seizoen volledig ondergedompeld in een heus virtual realitywereldje. Met behulp van een speciale VR-bril ervaren de bezoekers een heel nieuw avontuur. Ze komen terecht in een uitgestrekte onderwaterwereld vol met haaien, gigantische krabben en andere mytische waterwezens. Naarmate de rit vordert doen ze echter een bijzondere ontdekking. Ze stoten op de Kraken, een gigantische octopus die hen woedend achtervolgt. Weten ze te onstnappen aan de tentakels van dit mythische wezen?

De achtbaan werd gebouwd in het jaar 2000 door B&M en heeft een hoogte van 45,5 meter. De first drop gaat maar liefst 43,9 meter de diepte in. Vervolgens neemt de trein de bezoeker mee doorheen 7 inversie-elementen, waaronder een looping, een Dive Loop, een Zero G-Roll en een Cobra Roll. Dit alles gebeurt met een topsnelheid van 104,6 km/h.

 

Bron: Coaster Crew