Kindergebied Energylandia uitgebreid met 10 nieuwe attracties

Het Poolse pretpark Energylandia heeft haar kindergebied uitgebreid met maar liefst 10 nieuwe attracties. In totaal zal Energylandia dit jaar uitpakken met 16 nieuwe attracties, 2 nieuwe themazones, een nieuw restaurant en een nieuwe ingang.

 

Energylandia kondigde een tijdje terug aan dat ze het kindergebied met 10 nieuwe attracties zouden uitbreiden. In de loop van het seizoen waren al verschillende van deze nieuwe attracties geopend, maar begin juni opende het volledige nieuwe gedeelte voor het publiek.

De directie van Energylandia ging vorig jaar langs op de Euro Attractions Show (EAS), de grootste pretparken beurs in Europa, om daar een hoop nieuwe attracties te kopen voor het nieuwe seizoen van 2017. De directie was zwaar onder de indruk van de catalogus van het Italiaanse SBF Visa Group en kocht maar liefst 10 attracties van deze fabrikant.

 

Hierdoor werd dit jaar de kinderzone uitgebreid met een heleboel attracties. Het park voegde een drift race, een mini reuzenradje, mini carrousel, een mini airport, een air show, funny cars, een flying bus, een monorail en twee achtbanen voor kinderen toe.

 

Maar de 2 kinderachtbanen zijn niet de enige achtbanen dit er bij komen in 2017. Eerder dit jaar opende ook al een nieuwe Family Boomerang Coaster en de grootste watercoaster ter wereld is momenteel nog in opbouw en moet later dit jaar openen.

 

Daarnaast hebben ze ook de bestaande Rapid River (de ronde bootjes) volledig gethematiseerd en zijn ze bezig met een tweede (nog grotere) Rapid River te bouwen, die ook wilder moet worden dan degene die al bestaat. Verder is er ook nog een Spill Water attractie in opbouw, een boottochtje door een Zwitsers dorpje en een boatride.

Ondertussen bouwde het park ook een volledig nieuwe ingang in de vorm van een kasteel, wordt er druk gewerkt aan een nieuw restaurant en worden de voorbereidingen getroffen voor een nieuw Vikingdorp en Zwitsers dorp. Ook de bestaande Viking Roller Coaster wordt in een nieuw jasje gestoken.

 

Voor volgend jaar staat er dan weer de grootste mega coaster van Europa op de planning en een hotel.

 

Foto’s: Energylandia