Eerste trackdelen van Secret Weapon 8 geplaatst in Alton Towers

Het Engelse pretpark Alton Towers is gestart met de bouw van de nieuwe houten achtbaan die in 2018 moet openen. Na de verschillende voorbereidingswerken zijn nu ook de eerste trackdelen geplaatst. Ook de befaamde “Wicker Man” is al in opbouw.

 

Het Engelse pretpark Alton Towers is gestart met de bouw van de nieuwe houten achtbaan onder de codenaam Secret Weapon 8. Een aantal maanden terug werden de oude boomstammetjes volledig afgebroken en verwijderd. In maart van dit jaar gingen de eerste grondvoorbereidingswerkzaamheden van start en niet veel later werden ook al de eerste gebouwen rechtgezet die toebehoren aan de nieuwe attractie. Begin april werden de eerste metalen ondersteuningen in de grond gestoken en aan die voorbereidingswerken werd ook de maanden er na hard gewerkt. Ondertussen zijn de eerste trackdelen geplaatst en is ook al begonnen aan de bouw van de reusachtige “Wicker Man”.

De nieuwe achtbaan wordt gebouwd op de voormalige locatie van The Flume (de boomstammetjes) en grenst aan het schommelschip Mutiny Bay en de Rapid River Katanga Canyon. Secret Weapon 8 zal gebouwd worden met geluidstunnels, geluidsschermen, station, shop, games en een eetstand. De gerenommeerde houten achtbaanbouwer Great Coasters International (GCI) staat in voor de bouw van Secret Weapon 8. GCI bouwde onder andere ook Heidi The Ride (Plopsaland De Panne), Troy (Toverland), Joris en de Draak (Efteling) en Wodan (Europa-Park).

 

De achtbaanrit zal starten bij het station, gevestigd aan de noordoostkant van Mutiny Bay. Hier zal de 10 meter hoge lift hill starten die een hellingsgraad van 24 graden heeft. Voor de lift hill zal een “silent magnetic”-liftsysteem gebruikt worden, wat ons meteen doet denken aan de achtbaan Lightning Rod in Dollywood. Dit zou betekenen dat Secret Weapon 8 een gelanceerde houten achtbaan wordt. Ondertussen is een groot deel van het terrein uitgegraven om op deze manier een groter hoogteverschil te kunnen creëren. Door het grote hoogteverschil kunnen grotere snelheden behaald worden en kan er een langer parcours gebouwd worden.

 

Alton Towers registreerde eerder het handelsmerk “Wicker Man”, wat deed vermoeden dat de nieuwe attractie in dit thema zou komen. Op de plannen die later werden ingediend is er een groot beeld te zien dat over de achtbaantrack heen staat. Ondertussen is ook de bouw van deze gigantische constructie begonnen. Het beeld komt overeen met de werkzaamheden die momenteel uitgevoerd worden.

 

Alles over het nieuwe project kan je hier lezen.

 

 

Foto’s: Theme Park Incorporated