Symbolica update: Paleis der Fantasie over zeven weken open

In de Efteling wordt momenteel gebouwd aan de nieuwe attractie Symbolica: Paleis der Fantasie. Het paleis wordt gebouwd ter ere van het 65-jarig jubileum van het attractiepark en opent zaterdag 1 juli haar deuren voor publiek. In de nieuwe making-of is te zien dat zowel binnen als buiten het Paleis der Fantasie nog hard wordt gewerkt.

 

Zo is in de nieuwe aflevering te zien dat de landschapsinrichting rondom de attractie een grote rol speelt. De aanplanting en de tuinen rondom het paleis hebben een jaarrond groen karakter. Daarnaast hebben de toegangspoort naar de attractie, de magische fontein op het voorplein en de daktuin van Symbolica een koninklijk karakter, wat het paleis en haar omgeving nog meer allure geeft.

 

In de attractie is men druk bezig met het programmeren van de show. Alle techniek, geluiden, lichten en effecten dienen vooraf op de seconde afgesteld te worden zodat bezoekers in de Fantasievaarders straks een ultieme beleving per scène hebben.

 

Symbolica: Paleis der Fantasie

Over zeven weken zijn bezoekers van de Efteling welkom in de nieuwe, overdekte familie-attractie Symbolica, een wonderlijk paleis waarin niets is wat het lijkt. Iedereen is uitgenodigd om op audiëntie te gaan bij de koning. Tovernar Pardoes zorgt ervoor dat een bezoek verrassend en betoverend zal zijn. Bezoekers worden meegevoerd door geheime gangen en koninklijke vertrekken, waarbij ze van de ene verbazing in de andere vallen.