Liseberg toont nieuwe concept arts van Valkyria

Het Zweedse pretpark Liseberg, gelegen in de stad Götenborg, investeert de laatste jaren stevig in haar park, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen. Recent doken er weer nieuwe concept arts op van het nieuwe gebied. Deze zone bevat een een Intamin Gyro swing & een Dive coaster, genaamd Valkyria.

 
Valkyria is een Dive Coaster, gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M. De track is 700 m lang en de attractie heeft een hoogte van 47 m. De eerste daling bedraagt 50 m, ja je leest het goed, de track gaat namelijk deel ondergronds. Tijdens de rit ga je doorheen 3 inversie elementen: een Immelman, een Zero-G Roll & een Heartline Roll. De trein behaalt een topsnelheid van 105 km/u.

Valkyria betekent letterlijk “gevleugeld wezen” en is afkomstig uit de Noorse mythologie. Het was de taak van een valkytie om gesneuvelde krijgers naar het hiernamaals te begeleiden.
De Noorse mythologie zal trouwens het thema worden van deze nieuwe zone.

In zekere zin is hier de achtbaan Kanonen een beetje de gesneuvelde krijger. Deze Launch coaster werd vorig jaar afgebroken om plaats te maken voor deze nieuwe Dive coaster. Of er nog een toekomst in het verschiet ligt voor Kanonen, is nog niet geweten.

De nieuwe zone waar Valkyria zijn opwachting zal maken bevat nog een andere indrukwekkende attractie, namelijk Loke, een Gyro-swing met een hoogte van 26,5 m. Voor de bouw ervan moest wederom een oudere attractie verdwijnen, hier was het de afterburner genaamd Spinrock.

De darkride Sagoslottet zal mogelijk binnenkort ook verdwijnen uit het park, maar daar bestaat nog geen zekerheid over. Wij hopen jullie daar binnenkort meer info over te kunnen brengen.

 

Bron: Coasterfriends.de