Legoland Japan geopend voor het grote publiek

De Merlin Entertainments groep heeft haar 8ste Legoland pretpark geopend. Het nieuwe pretpark werd geopend in Japan. Ook vorig jaar opende nog een nieuw Legoland pretpark in Abu Dhabi en er staan nog twee nieuwe locaties op de planning.

 

Legoland Japan werd feestelijk geopend op zaterdag 1 april. Het park is speciaal gericht op kinderen tussen de 2 jaar en de 12 jaar oud. Legoland Japan bestaat uit zeven gebieden die in totaal met 17 miljoen stukjes Lego zijn gebouwd. De ideale manier voor kinderen om met Lego in contact te komen.

Er bevinden verschillende attracties in Legoland Japan, de meeste kennen we uiteraard van de andere Legoland pretparken. Voor de achtbaanfans zijn er 2 achtbanen waar ze plezier kunnen op beleven. De grootste is Dragon Coaster, een speciale op maat gemaakte achtbaan van het type Force-Five van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. Het ritverloop is redelijk goed te vergelijken met Feuerdrache uit Legoland Deutschland. De andere nieuwe achtbaan is de Family Gravity Coaster van de Italiaanse achtbaanbouwer Zamperla, een achtbaan speciaal gemaakt voor de jonge kinderen.

 

Met de opening van Legoland Japan zijn er nu 8 vestigingen verspreid over 7 verschillende landen. Daarvan bevinden zich er 3 van in Europa (Denemarken, Duitsland en Engeland), 2 in Noord-Amerika (Florida en California) en 3 in Azië (Malaysia, Dubai en Japan). In 2019 moeten er nog 2 nieuwe Legoland parken openen. Een vestiging is voorzien voor Zuid-Korea en de andere vestiging is voorzien voor New York.

 

 

Bronnen: Legoland Japan, rcdb