Gelanceerde achtbaan van Premier Rides wordt getest in Särkänniemi

Binnenkort opent de nieuwe gelanceerde achtbaan van Premier Rides in het Finse pretpark Särkänniemi. Ondertussen vonden al de eerste testritten plaats die goed zijn verlopen. De achtbaan zal ten laatste op 18 juni voor het grote publiek openen.

 

De Amerikaanse achtbaanbouwer Premier Rides heeft de achtbaan ontworpen en begon in februari met de bouw van de spectaculaire attractie. Deze bouwwerkzaamheden begonnen amper een maand nadat de nieuwe attractie was aangekondigd. In maart werd het laatste trackdeel geplaatst en nu zijn ook de testritten begonnen. Fans kunnen via een 360 gradenfoto de complete constructie bekijken.

 

 

Hype is 45,7 meter hoog en behaalt een snelheid van 99,8 km/u. Hierdoor is het de snelste en hoogste achtbaan van het pretpark en de 3de snelste en de 2de hoogste achtbaan van Finland. De snelheid van 99,8 km/u wordt bereikt door middel van 3 lanceringen, waarvan twee voorwaarts en een achterwaarts. In totaal is Hype 263 meter lang en de bezoekers zullen door 2 speciale elementen gaan. Het gaat om een In-Line Twist, waarbij de bezoekers overkop gaan, en een Non Inverting Loop, waarbij de inzittenden net niet overkop zullen gaan.

 

De achtbaan is een zogenaamde Sky Rocket II van Premier Rides. Van deze achtbaan zijn er momenteel 5 gebouwd en er zullen er nog drie openen in 2017 en 2018. Hype in Särkänniemi Amusement Park zal ten laatste openen op 18 juni 2017. Dit is de tweede Sky Rocket II-achtbaan voor Europa. Eerder opende Sky Scream in het Duitse pretpark Holiday Park. Onderstaande video geeft een beeld van wat we van de nieuwe attractie moeten verwachten.

 

 

Video: Särkänniemi Amusement Park