Bezoekers na 3,5 uur gered op pas geopende The Joker achtbaan

Op de nacht van vrijdag op zaterdag zijn 8 tieners vast komen te zitten op de pas geopende 4D achtbaan in Six Flags Over Texas. De brandweer had 3,5 uur nodig om de bezoekers te bevrijden, gelukkig geraakte niemand gewond.

 

Acht tieners hebben een onwaarschijnlijke gebeurtenis meegemaakt op de nacht van vrijdag op zaterdag. Six Flags Over Texas had een speciaal evenement gehouden voor studenten om de opening van de nieuwe 4D achtbaan The Joker te vieren.

Maar omstreeks half 1 ’s nachts liep het mis op de pre-opening van The Joker. Het bakje waar de 8 studenten in zaten haalde een van de heuvels niet en bolde terug achteruit. Daar strandde het bakje op meer dan 30 meter boven de grond.

 

De brandweer moest ter plaatse komen om de inzittenden te bevrijden. Maar alsof dat dit nog niet genoeg was, brak er ook nog eens een grote storm los. De dappere brandweermannen lieten hun niet doen en zetten alles op alles om de studenten uit de hachelijke positie te bevrijden.

 

De bezoekers zaten maar liefst 3,5 uur lang vast in het bakje voor de brandweer er in slaagde ze op de begane grond te krijgen. Tegen de vroege ochtend was de reddingsoperatie afgerond, gelukkig geraakte niemand gewond. (Onderstaande video begint na een reclame van 15 seconden te spelen.)

 

Six Flags Over Texas startte na de reddingsoperatie meteen een onderzoek om de oorzaak van de stalling te achterhalen. Daaruit bleek dat een grote windvlaag de stilstand heeft veroorzaakt. Momenteel bestaan er nog 3 andere gelijkaardige achtbanen en moeten er nog 2 volgend weekend openen. Het is de eerste keer dat het karretje komt vast te zitten op dit type achtbaan.

 

 

Bronnen: ABC7NY, nbcdfw, star-telegram