Nieuw: Rode brulapen in GaiaZOO

Onlangs arriveerden brulapen (Alouatta seniculus) Makeeta en Soyala in GaiaZOO. Dit koppeltje leefde voorheen in verschillende familiegroepen in Kölner ZOO. In GaiaZOO zijn ze voor het eerst aan elkaar geïntroduceerd. Het is heel bijzonder dat deze dieren in GaiaZOO te zien zijn, want er is maar één andere dierentuin in Nederland waar je rode brulapen ontmoet. In Europa zijn er slechts vijf dierentuinen waar je rode brulapen tegenkomt.

 

Introductie

De introductie van Makeeta en Soyala is zeer soepel verlopen. Eenmaal in het verblijf zijn de dieren direct naast elkaar gaan zitten. De woorden van de dierverzorger; ‘Liefde op het eerste gezicht!’. Nadat de dieren een paar dagen een elkaar konden wennen, mochten ze kennis maken met een andere apensoort; de doodshoofdapen. De eerste dagen in het doodshoofdapenbos waren nog even spannend en de brulapen keken de “kat uit de boom”. Maar nu zijn ze voor bezoekers samen met de doodshoofdapen te bewonderen in het doodshoofdapenbos.

 

 

Brullen

Rode brulapen danken hun naam aan hun harde, diepe gebrul. Meestal brullen ze ’s ochtends met de hele groep gezamenlijk. Dit gebrul is tot twee kilometer ver te horen.

 

VLOG

Dierverzorgers Anja en Nicole vertellen in de GaiaVLOG op GaiaZOO.nl/blog over de aankomst van de brulapen in GaiaZOO.