Nederlands grootste apenkooi spectaculair geopend

Vrijdag 21 april heeft een team van freerunners en trickers op spectaculaire wijze Nederlands grootste apenkooi in het Arnhemse dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo geopend. De heren van Elevating Sports lieten met een demonstratie van salto’s, backflips, combinaties van acrobatische tricks en diverse grondbewegingen zien hoeveel inspiratie en plezier je kunt halen uit gezamenlijk bewegen in de buitenlucht. Tricking is een mixsport van meerdere martial arts (zoals taekwondo, kungfu, capoeira) en acrobatiek (zoals turnen en breakdance) waarbij alle elementen naar eigen stijl en voorkeur worden toegepast. Vanaf zaterdag 22 april tot en met 2 juli 2017 kunnen ook bezoekers zich uitleven in Nederlands grootste apenkooi: www.burgerszoo.nl/apenkooi.

 

 

Nederlands grootste apenkooi

De laatste gymles voor de schoolvakantie is traditioneel vaak de leukste: dan mogen de leerlingen zich helemaal uitleven bij het apenkooien! Burgers’ Zoo organiseert vanaf de start van de meivakantie van 22 april tot en met 2 juli 2017 de grootste apenkooi van Nederland. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht. Niet alleen is het gezond om te bewegen, maar ook ontdekken deelnemers spelenderwijs hoe goed dieren op verschillende onderdelen presteren. Het parcours kan namelijk met verschillende vaardigheden als insteek worden afgelegd: zo lenig als een aap (behendigheid), zo sterk als een beer (kracht), zo snel als een cheeta (snelheid) of zo licht als een vlinder (evenwicht/balans).

 

Intensieve samenwerking tussen diverse Arnhemse organisaties

Het Arnhemse creatieve bureau Halfvol (www.halfvol.nl) heeft in opdracht van Burgers’ Zoo het concept ontworpen van Nederlands grootste apenkooi en de volledige realisatie voor haar rekening genomen. Van Amerongen Training en Buitensport (www.training-buitensport.nl) heeft daarbij alle toestellen gebouwd en geleverd. Tenslotte is Burgers’ Zoo in contact gekomen met de freerunners en trickers van Elevating Sports (www.elevatingsports.nl) die met veel enthousiasme de officiële opening hebben verzorgd.