Liseberg toont het ritverloop van de nieuwe Dive Coaster Valkyria

Het Zweedse pretpark Liseberg opent volgend seizoen een nieuwe achtbaan die de naam Valkyria zal krijgen. De achtbaan wordt een dive coaster, hiervoor gaat het attractiepark een samenwerking aan met de Zwitserse achtbaanbouwer B&M. Vandaag (13 april 2017) plaatste Liseberg een onride concept van de achtbaan online.

 

In 2018 opent Liseberg een nieuwe dive coaster van Bolliger & Mabillard (B&M). De attractie kan je het best vergelijken met Baron1898 in de Efteling. De nieuwe Dive coaster zal de naam Valkyria meekrijgen. Het thema en de naam van de attractie is gebaseerd op een ‘Valkyrie’ een gevleugeld wezen uit Scandinavische mythologie. De taak van dit mytische wezen was om de gevallen strijders te vervoeren van de aarde naar het hiernamaals.

 

Valkyria wordt zo’n 700 meter lang en zal een maximale snelheid van 105 km/u behalen. De achtbaan wordt 47 meter hoog. Valkyria krijgt ook 3 inversies, een Immelmann, een Zero-G Roll en een afsluitende inversie. Hiermee zou de achtbaan zowel de hoogste, snelste en langste Dive Coaster van Europa worden en ook nog eens de meeste inversies op een Dive Coaster in Europa. De verwachte openingsdatum van Valkyria is 2018.

Bron: Liseberg