Gold Rush blijft langer gesloten dan verwacht

Slecht nieuws uit Attractiepark Slagharen. De nieuwe publiekstrekker zal langer gesloten blijven dan verwacht. De problemen en bijhorende werkzaamheden zijn complexer dan eerst gedacht waardoor Gold Rush nog even gesloten zal moeten blijven.

Op 13 april werd in aanwezigheid van de pers de nieuwe spectaculaire achtbaan Gold Rush in Attractiepark Slagharen geopend. Donderdag werd bekend gemaakt dat Gold Rush tijdelijk gesloten zou worden omdat er problemen waren ontdekt met de funderingen van de achtbaan.

Op 20 april werd tijdens een routine controle vastgesteld dat een gedeelte van de fundering van de nieuwe achtbaan extra verstevigingen nodig heeft. Eerst werd gehoopt dat de achtbaan op 24 april, na het weekend, weer open zou kunnen gaan. Nu is het echter duidelijk geworden dat de problemen groter zijn dan eerst gedacht en dat de heropening zal uitgesteld moeten worden.

Attractiepark Slagharen heeft aan haar fans via haar Facebook pagina laten weten dat het constructieteam meer tijd nodig heeft om de volledige werken te controleren en te testen. De voortgang van de werkzaamheden zijn namelijk afhankelijk van een heleboel factoren.

Het constructieteam moet eerst 100% zeker zijn van de controles en alle testprocedures moeten doorlopen worden. Daarom zal pas na het weekend een nieuwe mogelijke openingsdatum bekend gemaakt kunnen worden.

Gold Rush is de eerste achtbaan in Nederland die driemaal gelanceerd wordt. Tijdens deze lanceringen wordt er een snelheid van 95 km/u bereikt waardoor Gold Rush de tweede snelste achtbaan van Nederland is, na de mega coaster Goliath in Walibi Holland. Tijdens de rit gaan de bezoekers 2 keer overkop.

Alles wat je moet weten over Gold Rush kan je hier terugvinden.

 

 

Bron: Attractie- & Vakantiepark Slagharen