Eerste soft openingen voor Hyperspace Mountain in Disneyland Paris

In het Franse Disneyland park werd de afgelopen weken gesleuteld aan de achtbaan Space Mountain. Deze achtbaan kreeg een Star Wars-thema en gloednieuwe treinen. Gisteren mochten de eerste gelukkigen plaatsnemen in deze nieuwe treinen tijdens een soft opening.

 

In Disneyland Paris konden de bezoekers gisteren de vernieuwde Space Mountain-achtbaan ontdekken tijdens een soft opening. Tijdens de rit werden niet alle effecten aangezet. Deze blijven geheim tot 7 mei voor de gewone bezoekers.

Er komt wel een speciaal evenement waarop mensen de nieuwe achtbaan al in avant-première kunnen ontdekken. Hiervoor dienen speciale tickets aangekocht te worden. Meer info hierover vind je hier.

 

 

De achtbaan, volledig indoor, is 1000 meter lang en heeft een hoogte van 32 meter. De treintjes worden gelanceerd aan 70.8 km/h. Het is de enige Space Mountain-achtbaan die inversies kreeg. De andere banen in de andere Disneyparken hebben deze niet.

In 1995 werd deze achtbaan voor het eerst geopend. Ze droeg toen nog de naam Space Mountain – De la terre à la lune. Voor de tiende verjaardag van de achtbaan werd een nieuw verhaal, nieuwe effecten en een nieuwe soundtrack toegevoegd. Toen kreeg ze de naam Space Mountain: Mission 2. Dit jaar, voor de 25ste verjaardag van het park, krijgt ze dus de naam Star Wars Hyperspace Mountain: Rebel Mission.

 

Bronnen foto’s: CafeMickey, ED92