Eerste attractie van Pools Plopsa pretpark is aangekomen in het park

Een belangrijke stap in het bouw proces van het nieuwe Poolse Plopsa pretpark. De eerst attractie van het pretpark werd vandaag in het indoorpark geplaatst. Het 7de themapark van de groep moet openen tegen het einde van dit jaar.

 

De eerste attractie die geplaatst werd is een Kontiki van de Duitse bouwer Zierer. Dit is een attractie die heen en weer beweegt op een soort lage halfpipe terwijl het karretje (meestal in de vorm van een boomstam of boot) ronddraait. De attractie komt in het Wickie themagebied te liggen. Ook andere Plopsa pretparken hebben al zo’n attractie. In onderstaande video zie je de Kontiki van Plopsaland De Panne.

 

Majaland Kownaty zal ongeveer 20 attracties tellen. Er komt zowel een buiten gedeelte als een binnen gedeelte. Het buitengedeelte zal in het teken staan van Heidi, Bumba en Maya de Bij. Het indoorgedeelte zal in het teken staan van Wickie de Viking, Heidi en Maya de Bij (in het Pools wordt het met een j in plaats van met een y geschreven).

 

 

Majaland Kownaty is het eerste park van Holiday Park Kownaty dat zal openen. In Holiday Park Kownaty komt ook nog een ander pretpark en een recreatiedomain te liggen. Uiteraard zullen er ook hotels gebouwd worden en conferentiezalen. Daarnaast zullen de bezoekers een uitgebreid scala aan sporten kunnen beoefenen. Majaland zelf moet jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers gaan lokken uit zowel Polen als het nabijgelegen Duitsland. Het totale resort moet vanaf 2020 zo’n 1 miljoen gasten per jaar lokken.

 

 

Bronnen: Plopsa, Plopsafans