Duits pretpark Fort Fun werd verkocht

Het Duitse pretpark Fort Fun werd verkocht. Dat melden meerdere bronnen. Het park was in handen van de CDA groep, waaronder ook het Belgische en Nederlandse Walibi park vallen. Het park zou opgekocht zijn door de Loopings groep.

 

De Franse groep CDA kondigde eerder vandaag de verkoop van het Duitse park Fort Fun aan. Dit park werd overgenomen door de Looping Groep. Bij de overname is een cash bedrag gemoeid van zeven miljoen euro.

De Looping Groep bestaat uit 12 parken, waaronder onder andere Isla Mágica, Avonturenpark Hellendoorn, La Mer de Sable en Parc Bagatelle. Deze groep kwam vorig jaar dan weer in handen van het investeringsbedrijf Ergon Capital Partners III S.A.

Fort Fun genereerde in 2015/2016 een totale omzet van 5.9 miljoen euro en verwelkomde 265.000 bezoekers. De verkoop zou geen grote impact hebben op de inkomsten van de CDA groep, die een andere strategie wil gebruiken bij investeringen.

De verkoop verklaart ook waarom onlangs alle abonnementsvoordelen in de CDA parken plots verdwenen uit de Jahreskarte van het park. 

Bron: CDA

Foto: Themeparkfreaks