Burgers’ Zoo wint beste uitje van Nederland

Koninklijke Burgers’ Zoo heeft de publieksprijs ‘Beste Uitje van Nederland 2017’ gewonnen in de categorie Dierentuinen met in totaal 1.556 stemmen en het eindcijfer 8,5. De wedstrijd is georganiseerd door mediaconcern De Persgroep, dat met haar dagbladen, huis-aan-huiskranten en websites dagelijks 9,6 miljoen mensen bereikt. Directeur Alex van Hooff van het Arnhemse dierenpark nam de prijs trots in ontvangst onder nieuwsgierig toezicht van het pasgeboren aardvarkentje. Burgers’ Zoo staat internationaal bekend om de zogenaamde ecodisplays, waarin bijzondere natuurgebieden zeer nauwkeurig zijn nagebouwd en dieren in grote vrijheid leven. In de zomer van 2017 opent het park zijn nieuwste ecodisplay Burgers’ Mangrove, het grootste overdekte mangrovebos ter wereld met zeekoeien, vlinders, krabben, vogels, vissen en reptielen.

 

‘Altijd blijven vernieuwen en verbeteren’

‘Een modern dierenpark moet zichzelf altijd willen blijven vernieuwen en verbeteren. Technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en hoe we tegenwoordig naar het houden van dieren kijken is aanmerkelijk veranderd ten opzichte van pakweg twintig jaar geleden,’ aldus directeur Alex van Hooff. ‘Om die reden zijn we extra trots dat onze jarenlange inspanningen worden gezien én gewaardeerd door de bezoekers. Het winnen van deze publieksprijs geeft aan dat we op de goede weg zijn. We hebben nog zoveel mooie plannen voor de toekomst, waarbij we in de zomer van 2017 ons eerstvolgende project openen: Burgers’ Mangrove, het grootste overdekte mangrovebos ter wereld. Hier komen bezoekers als ware ontdekkingsreizigers oog in oog te staan met zeekoeien dankzij een ruit van 12 meter lengte, terwijl kleurrijke vlinders overal om hen heen fladderen.’

 

Op creatieve wijze mensen stimuleren om te stemmen

Burgers’ Zoo heeft op ludieke en creatieve wijze een video online geplaatst, waarin het dierenpark de kijker motiveerde waarom toch vooral op het Arnhemse dierenpark gestemd zou moeten worden. Met een knipoog naar het satirische filmpje dat Lubach over president Trumps ‘America First’ maakte, liet Burgers’ Zoo de kijker allereerst met prachtige dronebeelden in vogelvlucht kennismaken met het park om vervolgens ook met serieuzere ondertoon te vertellen hoe het dierenpark jaarlijks op actieve wijze natuurbehoud met raad en daad ondersteunt. Zo beschermt Burgers’ Zoo al ruim 28 jaar samen met het Zwitserse vlinderpark Papiliorama op succesvolle wijze een natuurgebied van 235 vierkante kilometer in Belize: www.csfi.bz. Ook is het Arnhemse dierenpark al tien jaar lang als één van de hoofdsponsors aan Future For Nature verbonden: www.futurefornature.org