Phantasialand werkt aan aankleding River Quest

Vorig seizoen konden we er niet omheen, de opening van de attracties Taron & Raik in het Duitse park Phantasialand. Met de komst van deze 2 nieuwe achtbanen, werd een nieuw themagebied gevormd, namelijk Klugheim. Momenteel krijgt de nabijgelegen attractie River Quest een grondige make-over zodat deze beter in het geheel van Klugheim zal passen.

 

De Rapid River is een attractie die werd gebouwd in 2002 door de bouwer Hafema. Door een verticale lift worden de boten tot op een hoogte van 20m gebracht, waarna ze een grote draaikolk moeten trotseren en daarboven ook nog eens een leuk ritverloop vol stroomversnellingen doorlopen. Hierdoor werd deze unieke rapid river al snel een begrip in het pretparklandschap.

Tijdens de winterpauze van 2003-2004 kreeg River Quest een groot nazicht. Hierbij werden reeds kleine toevoegingen gedaan zoals bijvoorbeeld een nieuwe houten gevel aan de liftschacht.

Momenteel wordt de attractie wederom stevig onder handen genomen. Het doel hiervan is om de attractie beter te verwerken in de belevingswereld van de themazone Klugheim.  

Het rots- en houtwerk wordt ditmaal verzorgd door het bedrijf Universal Rocks, dat ook meewerkte aan de themazone Klugheim. De rotsen zullen worden voorzien van kloven en houten balken. Het zal lijken alsof de waterkracht de muren heeft doen afbrokkelen tot een ware Ruïne.

Phantasialand hoopt deze waterattractie opnieuw te kunnen openen bij de start van het nieuwe seizoen.

Bron en foto’s: Phantasialand