InvadR in Busch Gardens Williamsburg staat volledig overeind

In het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Williamsburg is de bouw van de een nieuwe achtbaan InvadR voltooid. InvadR is een houten achtbaan die gebouwd werd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International.

 

De nieuwe houten achtbaan zal een snelheid van 77,2 km/u behalen tijdens de first drop van 22,6 meter diep. InvadR heeft een stalen draagconstructie waardoor we de achtbaan bij de hybriden kunnen kwalificeren. De track zelf is wel in hout waardoor het gevoel tijdens de rit hetzelfde zal zijn als bij een volledig houten achtbaan. De naam en het logo van de achtbaan mochten de fans zelf kiezen. Er waren verschillende mogelijkheden vooraf opgesteld en uiteindelijk kwam InvadR uit de bus. Ondertussen is de bouw van de achtbaan volledig afgerond, een video van het geleverde werk kan je hieronder bekijken.

 

Tijdens de bouw van de achtbaan werd er nog een wijziging doorgevoerd. InvadR kreeg op het laatste moment een extra tunnel op het parcours. De first drop werd voor ¾ overkapt waardoor bijna de volledige afdaling in het donker zal verlopen. Op het einde van de drop verdwijnt de achtbaantrein in een tunneltje onder de grond. De wijziging werd doorgevoerd om het snelheidsgevoel op de achtbaan te verhogen.

 

De Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International stond in voor de bouw van InvadR. De houten achtbaan heeft de Millennium Flyer treinen gekregen van de voormalige houten achtbaan Gwazi in Busch Gardens Tampa. Gwazi was een duellerende houten achtbaan die begin 2015 gesloten werd. Momenteel staan de beiden achtbaantracks nog steeds in het park, maar de kans lijkt bijzonder klein dat de achtbanen nog ooit zullen heropenen.

 

Hier kan je het volledige project op de voet volgen.

 

 

 

Video’s: Busch Gardens Williamsburg