Ferrari Land maakt naam van record brekende achtbaan bekend!

Red Force, dat wordt de naam van de record brekende achtbaan in het nieuwe pretpark Ferrari Land. Red Force wordt zowel de snelste en hoogste achtbaan in Europa. De rollercoaster moet openen op 7 april 2017.

 

Lange tijd was de naam van de achtbaan onbekend. Sinds kort werd de werknaam Vertical Accelerator gebruikt in reclamespots, op sociale media en op de website. Maar op donderdag 2 maart maakte Ferrari Land de definitieve naam bekend. Red Force is een verwijzing naar de alom gekende rode kleur van Ferrari.

 

De eerstesteenlegging van de achtbaan vond plaats op de 7de mei van 2015. Op 25 september van datzelfde jaar werden de eerste supports van de achtbaan geplaatst. Op 4 maart 2016 werd de achtbaan volledig afgewerkt, maar het duurde nog tot 11 november vooraleer de eerste testritten plaatsvonden. Op 14 december brak er een grote brand uit in het pretpark. Deze brand leek nog even roet in het eten te gooien, maar gelukkig bleef de nieuwe achtbaan gespaard. Andere attracties en gebouwen hadden minder geluk en werden zwaar beschadigd. Op 18 december werden de testen uitgebreid op de achtbaan en ging de volledige achtbaantrein voor het eerst over de top van 112 meter.

 

Red Force zal een snelheid krijgen van maar liefst 180 km/u en wordt 112 meter hoog. De snelheid van 180 km/u zal op 5 seconden tijd bereikt worden. Met deze indrukwekkende statistieken verpulvert de achtbaan de bestaande Europese records van Furius Baco in PortAventura Park die een snelheid heeft van 135 km/u en Shambhala in PortAventura Park die een hoogte heeft van 76 meter. De rollercoaster zal in het voorjaar van 2017 openen.

Ferrari Land wordt het tweede themapark van het automerk Ferrari. Ferrari Land komt in het PortAventura World Resort te liggen dat momenteel ook al een pretpark en waterpark bevat. De volledige bouw van Ferrari Land kan je hier volgen.

 

 

Bron: FerrariLand, PortAventura World Resort