Duinrell toont omvang uitbreidingen van Tikibad

In het Tikibad van Duinrell wordt momenteel hard gewerkt aan een grote uitbreiding. Na de uitbreiding heeft het Tikibad 1,3 kilometer aan glijbanen. Maar hoe groot is nu die uitbreiding? Dat toont het park met een luchtfoto van de werken.

 

Duinrell breidt dit jaar het Tikibad enorm uit, er komen nieuwe glijbanen en een waterspeelplaats. De omvang van de werken is pas goed zichtbaar vanuit de lucht, daarom postte het park een luchtfoto op haar facebookpagina.

 

Driedubbele Cone glijbaan

De nieuwe spannende glijbaan van het Tikibad wordt een driedubbele Cone van 163 meter lang. Van een hoogte van bijna 20 meter glijden de gasten op een tweepersoonsband razendsnel naar beneden de zogenoemde Cone (trechter) in. Vervolgens glijden zij eerst tegen de wand omhoog en dan weer terug naar beneden. Na deze slinger wordt er doorgegleden naar de volgende twee Cones, waarna de rit eindigt.

De opening staat gepland voor mei van dit jaar. Bij de opening maakt Duinrell ook de naam van de glijbaan bekend. Met de driedubbele Cone is het Tikibad weer een nieuwe glijervaring en een spannende eyecatcher rijker.

 

Waterspeeltuin Playa

Het Tikibad wordt uitgebreid met de bijna 1.000 m² grote indoor waterspeeltuin Playa. De naam Playa benadrukt het waterspeelplezier dat kinderen van 0 tot 12 jaar in het nieuwe gedeelte van het Tikibad kunnen beleven. Er komt een groot waterklimtoestel met een ‘tipping bucket’ (kantelende waterton) en diverse waterspeeltoestellen. De ‘Triple Slide’, ‘Duo Racer’ en ‘Body Cone’ zijn glijbanen speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt in Playa een verwarmd waterspeelbad gebouwd, waar zij zich met hun ouders kunnen vermaken. Naar verwachting vindt de officiële opening van Playa medio 2017 plaats.

 

 

 

Bron en foto: Duinrell