Dit zijn de treinen van de spectaculaire Vekoma Lech Coaster

Het Nederlandse bedrijf Vekoma is volop bezig met de bouw van de Lech Coaster in het Poolse pretpark Śląskie Wesołe Miasteczko. De achtbaan wordt de grootste van het pretpark en moet heel wat nieuwe bezoekers naar het park lokken. Zowel de lay-out als ook de concept arts van de thematisering zijn veelbelovend.

 

Twee maanden geleden kwamen de eerste trackdelen aan in het pretpark. In februari werd gestart met de bouw van de attractie en ondertussen staan al heel wat trackdelen overeind. Ondertussen is ook duidelijk hoe de treinen eruit gaan zien. Onderstaande foto geeft een goed beeld van de nieuwe treinen. Momenteel staan ze nog in de fabriek maar deze zullen binnenkort overgebracht worden naar het pretpark.

 

De Lech Coaster wordt maar liefst 40 meter hoog en zal een topsnelheid krijgen van 95 km/u. De rollercoaster krijgt een lengte van 908 meter waarbij de bezoekers 3 keer overkop zullen gaan. Deze nieuwigheid is goed voor een investering van 4,36 miljoen euro. De voorziene opening van de achtbaan is gepland voor juli 2017.

 

Als we Śląskie Wesołe Miasteczko vertalen naar het Nederlands betekent dit Salesiaan Pretpark, in het Engels Salesiaan Amusement Park. Het tweede grootste pretpark van Polen is bezig met een grote gedaanteverwisseling. Het thematiseringsbedrijf Jora Vision heeft het pretpark volledig onder handen genomen en zal ook deze nieuwe coaster volledig thematiseren.

 

 

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto: Vekoma