Bouw van nieuwe achtbaan Schloss Dankern gaat goed vooruit

Het Duitse pretpark en vrijetijdscentrum dat gelegen is vlakbij de Nederlandse grens, gaat dit jaar uitpakken met een nieuwe achtbaan. Ondertussen zijn de bouwwerken van start gegaan.

 

Ferienzentrum Schloss Dankern gaat in 2017 een nieuwe achtbaan openen. De achtbaan zal helemaal in het teken komen te staan van de middeleeuwen. De naam voor de attractie wordt: “Eine Reise durch das Mittelalter” wat zoveel betekend als “Een reis door de middeleeuwen”. Op de concept-art die verscheen zien we een middeleeuws kasteel waar de achtbaan in, over, rond en door zal lopen.

 

Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden goed gevorderd. De eerste supports en trackdelen werden geplaatst. Onder andere de lifthill en een helix staan al overeind. Ondanks dat het park nu al bezig is met de plaatsing van de track, is de voorziene opening gepland voor oktober. Dit komt omdat de achtbaan nog een uitgebreid thema zal krijgen.

De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf ABC Rides. “Eine Reise durch das Mittelalter” zal een hoogte krijgen van 14 meter en een snelheid van 50 km/u. Daarnaast wordt de achtbaan 350 meter lang. De achtbaantrein zal bestaan uit twee bakjes waar telkens 2 volwassenen of 3 kinderen per bakje in kunnen zitten. Een achtbaan van hetzelfde type vinden we terug in BillyBird Park Hemelrijk in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Deze achtbaan heeft de naam Familieachtbaan en is 14 meter hoog. Een video van de achtbaan kan je hieronder bekijken.

 

 

“Eine Reise durch das Mittelalter” wordt de grootste ontwikkeling in de recente geschiedenis van het vrijetijdscentrum. Het totale kostenplaatje zal ongeveer 4 miljoen euro bedragen. Kinderen vanaf 1,10 meter zullen in de achtbaan een ritje kunnen maken, mits begeleiding van een volwassene. De 14 meter hoge achtbaan zal gebouwd worden in het kasteel dat 17 meter hoog is.

 

 

Foto’s Ferienzentrum Schloss Dankern