Zoo Frankfurt investeert 7.2 miljoen euro in nieuw pinguïnverblijf

De Zoo van Frankurt begon eind vorig jaar aan de bouw van een nieuw pinguïnverblijf. Het verblijf, zal de Humboltpinguïn huisvesten. Het nieuwe verblijf, dat moet openen in 2018, zal 7.2 miljoen euro kosten.

 

Grote investeringen bij de Zoo van Frankfurt. Dit dierenpark begon eind vorig jaar aan de bouw van een nieuw pinguïnverblijf dat zo maar even 7.2 miljoen euro zal kosten. In het verblijf zal er plek zijn voor een kolonie pinguïns van 60 tot 80 dieren. De humboltpinguïns zullen een leefwereld krijgen vol rotsen en holen om te broeden. Verder wordt het verblijf voorzien van heel wat soorten gras en struiken. Het verblijf zal voor de bezoekers te bezichtigen zijn vanop meerdere niveaus ’s. Zo zal men de pinguïns ook onder water kunnen bewonderen.

De dierentuin bezat al heel wat jaren ezels -pinguïns, maar hun verblijf was verouderd en men koos voor de bouw van een nieuw. De ezels -pinguïns worden ingeruild voor de humboltpinguïns, deze zijn namelijk goedkoper te onderhouden. De ezelspinguïn heeft een gekoelde omgeving nodig, de humboltpinguïn niet. Deze soort kan het hele jaar door buiten leven, aangezien ze oorspronkelijk in het warme klimaat van Noord-Chili en Peru leven.

 

Bron en foto: Zoo Frankfurt