Tweede babygirafje in twee weken voor Planckendael!

Dinsdagmiddag beviel mama Barbie van haar kleintje, 13 dagen na mama Megara. Ook hier verliep alles goed en stellen moeder en baby het prima. De bevalling verliep vlot en de ervaren Barbie toont zich het schoolvoorbeeld van een koesterende moeder. Het veulentje staat flink op zijn lange pootjes, drinkt gretig bij mama en wiebelt dicht aan haar zijde door de stal. Hij of zij is ongeveer even groot als het soortgenootje dat twee weken eerder geboren werd.

 

Senwe, Sekaye of Sabah?

Beide kleintjes krijgen een naam met een S. Het kleintje van 13 dagen oud is een mannetje. Stem mee op het  Planckendael YouTube-kanaal  op de mooiste naam uit de top drie van de verzorgers: Senwe betekent droge graanberg, Sekaye gelach of kies je voor Sabah, wat ochtend betekent? Van de kersverse baby is het geslacht nog  niet bekend tot het heel duidelijk plast. De babygirafjes, die voorlopig nog even binnen blijven, zijn al onmiddellijk te bewonderen in de lodge van continent Afrika in Planckendael.

 

Quote hoofdverzorger Ben: “Elke geboorte van deze zeer bijzondere en bedreigde giraffensoort is prachtig, bijzonder én belangrijk. We zijn heel erg blij met deze lieve knapperd.”