Scheveningen krijgt een Lego Discovery Centre

Er zijn plannen voor de opening van een Lego Discovery Center in de Nederlandse badplaats Scheveningen. Deze locatie, gelegen nabij Den Haag, biedt al heel wat toeristische activiteiten aan zoals het Sea Life Center, de Bungee toren, het strand of de ontelbare gezellige terrasjes. Met de komst van het Lego Discovery Center hoopt men dit aanbod te kunnen uitbreiden. Een groot voordeel is het feit dat dit nieuwe indoorpark ook aantrekkelijk is bij minder goed weer.

 

Het nieuwe Legoland Discovery Center staat gepland op de locatie van het voormalige Vitalizee, nabij het Sea Life Center. Merlin Entertainments group, de eigenaar van de reeds bestaande Lego Discovery centers in andere steden, lijkt geïnteresseerd te zijn om een vestiging te kunnnen openen in het Nederlandse Scheveningen. De groep is onder andere ook eigenaar van het Nederlandse Madame Tussauds in Amsterdam & het Sea Life Center in Scheveningen. Ook het gemeentebestuur is alvast positief over de plannen. Als alles volgens plan verloopt, dan zal de vestiging in Scheveningen het vierde Lego Discovery Center worden in Europa.

Het oude gebouw op de geplande locatie zal gesloopt worden, zo komt er weer meer ruimte vrij voor dit toffe bouwproject. De sloop staat gepland voor oktober 2017.

Het nieuwe indoorpark richt zich voornamelijk op kinderen tussen 2 & 12 jaar oud. Men hoopt in het eerste jaar tussen de 300.000 en 350.000 bezoekers te mogen ontvangen.

De opening van het Lego Discovery Center zal plaatsvinden in het voorjaar van 2019.

 

Bron: Den Haag

Foto’s : Den Haag