Nigloland viert 30e verjaardag

Voor het Franse pretpark Nigloland zal 2017 ongetwijfeld een bijzonder jaar worden, het park viert namelijk zijn 30ste verjaardag. Dit wordt gevierd met de komst van een speciaal circus. Met een exclusief programma voor alle bezoekers wil het park haar jubileumjaar goed inzetten.  

 

In 1987 opende het Franse pretpark Nigloland haar deuren voor de eerste keer. Met het bouwen van het circus gaat het park tijdelijk terug naar zijn roots.  Nigloland werd opgericht door de familie Gélis/Caron. Vanaf 1838 tot en met 1925 was het geen pretpark zoals we het de dag van vandaag kennen. Het was niet meer dan een circus, genaamd circus Caron. Maar liefst 6 generaties hielden het circus staande.

Het is de zoon van de overleden clown Achille Zavatta die de show zal presenteren.
De nieuwe circusshow & de evenementen zullen als het ware een eerbetoon worden aan de overleden clown Achille Zavatta en zijn kameraden.De voorstellingen vinden plaats in Nigloland vanaf 1 juli tot en met 3 september 2017.

Naast het circus kan je nog heel wat leuke attracties in dit park terugvinden, waaronder 6 achtbanen.
De absolute topper is ongetwijfeld Alpina Blitz, een Mega Coaster van de Duitse bouwer Mack Rides.
Met een topsnelheid van 100 km/h en een lengte van 800m blijft deze achtbaan een absolute must-do wanneer je Nigloland bezoekt. Zeker ook eens bezoekje waard is de indoor achtbaan Spatiale Expérience. Thrill seekers moeten zeker ook eens de Sky Roller Air Meeting aandoen tijdens een bezoekje. Hoeveel inversies kan jij ondergaan? Of misschien kick je meer op een ritje Donjon de l’Extrême, een Freefall Tower van Funtime Industries?

Ook voor de kinderen is er heel wat te doen, denk maar aan de zweefmolen Apple Flight, de sprookjesachtige rit bij Les Hérissons de la Forêt Magique of ga op avontuur in het stenen tijdperk in de attractie Dinosaures Aventure.

Het nieuwe pretparkseizoen in Nigloland start op 1 april 2017.

 

Bron: Parkerlebnis