Honderden lichtfiguren betoveren Burgers’ Zoo

Arnhems dierenpark organiseert lichtevenement Burgers’ Light grootser dan ooit tevoren met honderden lichtfiguren en een langere route en openingstijden

 

Bezoekers aan Burgers’ Light ontdekken van vrijdag 17 februari tot en met zondag 5 maart 2017 dagelijks tot 21.00 uur overal thematische groepen lichtfiguren op een avontuurlijke route door Koninklijke Burgers’ Zoo. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari staat een ‘sneak preview’ van dit evenement gepland. Speciaal voor het Arnhemse dierenpark zijn er honderden dierfiguren in de Achterhoek geproduceerd. Metershoge lichtfiguren worden afgewisseld door fantasierijke diergroepen, waarbij de route niet alleen door de overdekte Bush en Ocean voert, maar ook in de frisse buitenlucht door het Park. In het oog springen bijvoorbeeld een reusachtige kameleon van 12 meter lang en 5,5 meter hoog, of de twee stokstaartjes van 3,5 meter hoog. Vlinders en krabben verwijzen reeds naar het nieuwbouwproject Burgers’ Mangrove, dat in de zomer van 2017 opent. Burgers’ Light telt in 2017 meer lichtfiguren dan ooit, de route is langer dan vorig jaar en het park blijft een uur langer open. Extra informatie en toegangskaarten: www.burgerszoo.nl/light. 

Een nachtelijk avontuur

Om de beleving van de bezoeker nog verder te versterken, organiseert Burgers’ Zoo elke schoolvakantie een thematisch evenement dat aansluit bij de ecosystemen. Tijdens Burgers’ Light wacht de gast een sfeervol nachtelijk avontuur vol bijzondere fotomomenten. Voor wie honger krijgt van de avondwandeling blijven het Bush en Park Restaurant geopend tot sluitingstijd, inclusief de geheel overdekte speeltuin Kids Jungle. Een centrale route voert onder de sterrenhemel door grote delen van het Park, waarbij de geheel overdekte Bush en Ocean ook talloze thematische dierfiguren herbergen.

 

Waardevolle tips van bezoekers

Direct na afloop van de vorige editie van Burgers’ Light heeft Burgers’ Zoo een uitgebreid onderzoek gehouden onder de bezoekers. Hieruit zijn waardevolle tips naar voren gekomen, die als verbeteringen zijn doorgevoerd in de editie van 2017. Ten opzichte van 2016 zijn er beduidend meer lichtfiguren, is de route langer en blijft het park een uur langer open. Bovendien zijn er weer honderden nieuwe lichtfiguren speciaal voor Burgers’ Zoo ontworpen.