Gardaland stelt VR-achtbaan Shaman op spectaculaire wijze voor

Om de nieuwe VR-achtbaan Shaman voor te stellen landde een stuntvliegtuig op een plek van amper 20 meter, wat meteen een nieuw record is. Het vliegtuig maakte een vlucht vol stunts, als een arend, over bossen, een meer en bergtoppen vol sneeuw.

 

Een spectaculaire luchtsport, Bush Flying en de simulatie van de vlucht van een arend, dat zijn de hoofdingrediënten van de spectaculaire manier waarop Gardaland haar nieuwigheid Shaman voorstelt. Voor deze attractie werd er een VR-techniek toegevoegd op de iconische achtbaan Magic Mountain. Het belooft een zeer speciale ervaring te worden die je volledig zal onderdompelen in het verhaal.

De hoofdrolspeler in dit verhaal is Fabio Guerra, een piloot die nog met militaire jets vloog en nu op Boeings 777 werkt. Hij daagde de lucht en zichzelf uit om een ongeëvenaard record te vestigen… Zijn missie: de vlucht van een arend simuleren langs besneeuwde bergtoppen om daarna te landen met een recordbrekend remmanoeuvre. Hij landde op een piepkleine oppervlakte, een bijna onmogelijke opgave, aan de voet van Mount Baldo, gelegen in de buurt van het Gardameer.

De Bush Flying sport, ook wel de vlucht van de arend genoemd, houdt in dat je vertrekt en weer landt als een roofvogel in een lastige omgeving, op een kleine plek. Een bijna onmogelijke opgave. Fabio Guerra, een pionier van deze extreme sport, wou een nationaal record neerzetten. Hij zou de geschiedenis in gaan omwille van zijn landing op een kleine oneven plek die een diameter van enkele meters had.

De stunt kon verwezenlijkt worden door het gebruik van een speciaal vliegtuig met zogenaamde Alaskan Bushwheels. Dit zijn grote wielen die enkel in Canada geproduceerd worden, gecreëerd om te landen zonder landingsbaan. De banden zijn vergelijkbaar met die van een medium groot vliegtuig.

Het vliegtuig dat gebruikt werd voor deze stunt vertrok in de omgeving van Gardaland en bereikte al snel meer dan 2000 meter hoogte, boven het Gardameer. Zo imiteerde men de vlucht van een arend. Er werd over Mount Baldo gevlogen, met zijn besneeuwde top, en er volgde een eindeloze reeks stunts bij een temperatuur van -10 C°. Na de adembenemende stunts en manoeuvres begon Fabio aan een duikvlucht en landde op een spectaculaire manier, op een plek van 20 meter groot (dat is ongeveer even groot als de middencirkel van een voetbalveld). Een nieuw Italiaans record!

 

Een enge maar fascinerende ervaring, een intense en vreemde motie waarover Fabio Guerra het volgende vertelde: “Landen op een plek met een oneven ondergrond en niet op een landingsbaan is verre van gemakkelijk, maar ik heb een nieuwe Italiaans record gevestigd! Bush Flying is een unieke ervaring, net als de ervaring die je zal krijgen op Gardalands’ nieuwe attractie Shaman.” De piloot ging verder: “We zijn geland op ijs en gestopt op een plek ter grootte van de middencirkel van een voetbalveld.”

Ondanks de moeilijkheden van de stunt genaamd Mission Shaman, hebben de piloot en zijn team een Italiaans record gevestigd. Het team kan nu deelnemen aan een internationale wedstrijd die zal plaatsvinden in Valdez, Alaska, in mei.

Fabio Guerra stuntte met een speciaal vliegtuig dat de vlucht van een arend kan simuleren, een roofvogel die ook de hoofdrol krijgt bij Shaman, de nieuwe attractie voor 2017 in Gardaland. Door middel van VR-brillen zullen de berijders van de klassieke achtbaan op de rug van een arend een spectaculaire vlucht maken, die de grenzen overschrijdt naar het geestenrijk van de Indianen.

Aan boord van Shaman zullen de berijders op een virtuele houten boomstam zitten, waarin de Indianen een arendhoofd gekerfd hebben. Het eerste deel van de rit zullen ze maken, omgeven door rotsen en totems. De boomstam zal veranderen in een echte arend die een spectaculaire vlucht maakt na het passeren van de dreamcatcher, die de toegangspoort naar de wereld der geesten symboliseert. Hierdoor zullen de loopings, de kurkentrekkers en de helix een adembenemende vlucht vol acrobatie worden.

Wie deze ervaring wil beleven kan dit vanaf 8 april, wanneer het nieuwe seizoen begint in Gardaland. Meer info over deze attractie kan u hier vinden: www.gardalandshaman.it