Dit wordt de nieuwe attractie van Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn breidt haar attractieaanbod in 2017 verder uit met de komst van een nieuw & groots avontuur. Pretparkgasten kunnen komend seizoen genieten van een nieuwe Mega Disk’O attractie. De attractie omschrijft zich als een ronddraaiende, heen en weer schommelende schijf met zitjes aan de buitenkant en dit op een hoge halfpipe bestaande uit rails.

 

De naam bleef een tijdje geheim, maar onlangs maakte het park bekend dat de attractie de naam Drakennest zal dragen. Het verhaal achter de attractie gaat over een draak genaamd Hellendra, die regelmatig goud gaat roven. Al heel wat dappere ridders gingen de strijd aan, maar konden haar niet verslaan. De bewoners van de omgeving hebben een speciale machine ontwikkeld die onder haar nest gebouwd werd. De machine laat het nest wiegen zodat de eieren sneller uitkomen en men de jonge draken kan temmen.

Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden van deze familieattractie begonnen. De nodige grond is weggegraven en de mal voor de attractie is gemaakt. In onderstaande video zien we de Mega Disk’O attractie van Didi’land (Frankrijk). Een gelijkaardige attractie zal dus naar Avonturenpark Hellendoorn komen.

 

René Peul van Avonturenpark Hellendoorn lichte eerder de plannen voor de nieuwe attractie toe: “Het vinden van een toevoeging was geen gemakkelijke opgave. We hebben namelijk al een zeer divers aanbod en wilden een unieke toevoeging. Iets wat ons met de komst van de Mega Disk’O zeker is gelukt!”.

Met de komst van de Mega Disk’O biedt het Avonturenpark in seizoen 2017 nog meer avonturen voor families aan. De nieuwe attractie mag met recht een familieattractie genoemd worden vanwege de lengte-eis van slechts 120 cm. Avonturenpark Hellendoorn bevestigt hiermee haar sterke positionering als best gewaardeerde pretpark van Nederland (Zoover 2016), aldus het management. 

 

Bron: Avonturenpark Hellendoorn, Looopings

Foto: Avonturenpark Hellendoorn