Tweede inbraak bij Plopsa Indoor Hasselt

Zondagnacht werd in Plopsa indoor Hasselt voor een tweede keer ingebroken op korte tijd. Er werd tijdens de inbraak heel wat schade aangericht, een grote som geld werd gestolen.

 

Omstreeks 22 uur, zondagavond werd ingebroken in Plopsa indoor Hasselt. De twee inbrekers vernielden een muur op de eerste verdieping van het Studio 100 café. Vlakbij de kluis werd een muur gesloopt en gebruikte men een slijpschijf om de kluis te openen.

De buit van de dieven bedroeg € 50.000, de opbrengst van het park van afgelopen weekend. De vernielingen worden eveneens geschat op € 50.000. Er wordt vermoed dat de dieven op de hoogte waren van de locatie van de kluis.

Reactie uit het park “Dit zijn professionals. Tegelijk moeten het ook mensen zijn die het hier op hun duimpje kennen. Anders weet je niet dat je via deze muur het snelst in de buurt van de kluis komt…”

Op maandagochtend 8 uur werd de inbraak ontdekt, wanneer het personeel het park opnieuw wou openen. Een van de dieven is duidelijk zichtbaar op bewakingsbeelden, die gemaakt werden door een van de vijftig camera’s die in en rond het park hangen.

Het is de tweede inbraak op korte tijd in het park, In de nacht van zondag 8 op maandag 9 januari probeerden dieven ook al de kluis open te breken. Die poging was niet succesvol. Wel werd er toen geld uit automaten gestolen.

 

Bron: HLN