Bouw nieuw themagebied Holiday Park gestart

In 2017 zal het Duitse Holiday Park een nieuwe themazone openen, namelijk de strand-zone. In november 2016 werd begonnen met de nodige grondwerken en de eerste betonnen funderingen voor de nieuwe attracties werden al gegoten.

 

In 2006 opende Holiday park een 70m hoge star flyer, genaamd Lighthouse Tower. Deze attractie zal worden opgenomen in de nieuwe strand-zone die het park zal openen in 2017. Nabij de Lighthouse Tower zullen 2 nieuwe attracties worden gebouwd die ook deel zullen gaan uitmaken van deze zone.

De eerste attractie wordt een jet ski ride die de naam “Beach Rescue” zal meekrijgen.
Beach Rescue telt in totaal 8 gondels die zijn bevestigd aan een centraal roterende stalen constructie. In elke gondel zullen twee passagiers kunnen plaatsnemen. Het is tijdens de rit mogelijk om de gondel van links naar rechts te sturen, wat een leuk versnellend effect geeft door de middelpuntsvliegende kracht, ontstaan door de rotatie.

De tweede attractie wordt een kinderattractie, genaamd Bootsfahrt. De kleinsten onder ons kunnen samen met een begeleidende volwassene plaats nemen in 1 van de 8 gondels. Alle gondels zullen de vorm krijgen van kleine visserssloepjes. De bootjes zijn in staat om kleine slalom-bewegingen te maken, zodat er watergolfjes worden gevormd. Centraal tussen alle bootjes zullen allerlei vissen te zien zijn.

Beide attracties zullen worden gebouwd op het meer in het achterste gedeelte van het pretpark. Het overige gedeelte van dit meer zal nog steeds gebruikt worden voor de waterski stunt show.

Na het nodige attractieplezier zullen bezoekers zich kunnen verlekkeren op heerlijke BBQ versnapperingen of een drankje in de nieuwe horecagelegendheid. Verder mag men hier een nieuw sanitair blok verwachten & een gedeeltelijk overdekte speeltuin.

De gehele zone zal worden gethematiseerd worden door het Belgische bedrijf Neverland Themepark Projects

Als alles volgens plan verloopt, hoopt men deze nieuwe zone te kunnen openen op 8 April 2017.

Bron + foto’s : Holiday Park, Neverland Themepark Projects