ZOO Antwerpen en planckendael blikken tevreden terug op 2016

Bij het begin van het nieuwe jaar blikken ZOO Antwerpen, de Koningin Elisabethzaal en Planckendael graag terug op het vorige. 

 

ZOO Antwerpen doet dat met gepaste trots, want in 2016 mochten we meer dan een miljoen mensen ontvangen in de nieuwe ZOO, een stijging van 7%. Planckendael kijkt terug op een prima jaar met ongeveer 950 000 bezoekers en realiseert hiermee een status quo ten opzichte van het voorgaande jaar. ZOO Antwerpen en Planckendael brachten dus bijna twee miljoen bezoekers dichter bij de dieren het afgelopen jaar.

Kers op de taart was de nieuwe Koningin Elisabethzaal die eind november 2016 haar deuren opende.

 

De ZOO werd in 2016 liefst 1,5 ha groter en dat voel je!

Nieuwe projecten zoals de Savanne met Kaapse buffels en 250 vogels zorgen voor een sterke beleving voor de bezoeker. De kudde buffels nam haar intrek en was onmiddellijk een baby rijker. Dichter bij de dieren mag je hier letterlijk nemen. Coördinator Marjolein: “Ik ben ongelooflijk trots! Hier geniet je met volle teugen en kom je ogen te kort!”

 

Met een nieuw Flamingoplein aan de historische ingang van de ZOO, krijgen de 32 Cubaanse flamingo’s hun historisch plekje terug. 

Grand Café Flamingo, het restaurant in neo-Lodewijk XVI-stijl met uitzicht op de flamingo’s, is in ere hersteld. 

 

The sky is the limit in de nieuwe ZOO

Vanuit de hoogte krijg je een adembenemend uitzicht over de tuin met de nieuwe Skywalk. Het is een architectonisch pareltje op hoogte. Het wandelpad van maar liefst zes meter hoog en 225 meter lang geeft je een prachtig 360°-zicht over de ZOO. En speciaal ook een prachtig zicht op de rode panda’s. De ZOO is nieuw en nu nóg mooier!

 

Beestjes en baby’s bij de vleet

Naast al die nieuwe projecten, mogen we zeker de nieuwe inwoners niet vergeten.

In Planckendael heerste het afgelopen jaar een babyboom met drie leeuwenwelpjes Rani, Ravi en Raman. Resa en Remia bij de kamelen en bonobo Rubani. Rafiki kozen onze verzorgers als naam voor de giraffenbaby, wat vriend betekent in het Swahili.  En het jaar 2016 sloten we af met het bericht dat Kai-Mook Kai-Mama, Kai-Tante en Kai-Zus wordt.  Mooi!

 

In de ZOO maakten we kennis met nieuwe gorillaman Matadi,  tapirbaby Raja en nieuwe koalaman Omaroo, om er maar enkele uit te pikken.

Onze beste wensen brachten we eind 2016 over naar aloude Chinese traditie met een nieuwe editie van China Light ZOO dat meteen het record van de vorige editie van 100. 000 bezoekers verbrak.   In Planckendael brengt Qiyo onze nieuwjaarswensen.