Vekoma kondigt nieuwe Family Boomerang Coaster aan

Het gaat goed bij de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma uit het Limburgse dorpje Vlodrop. De achtbaanfabrikant heeft haar 10de Family Boomerang Coaster aangekondigd en breid zo verder aan het succes van de Boomerang achtbaan.

Waar of in welk pretpark de nieuwste Boomerang Coaster zal openen blijft nog even geheim, maar Vekoma zal hier binnenkort meer informatie over bekend maken. De eerste Family Boomerang Coaster was Ben 10 – Ultimate Mission in het Engelse pretpark Drayton Manor, deze opende op 21 april 2011. Een dikke maand later opende de tweede Family Boomerang Coaster in het Franse pretpark Parc Touristique des Combes. In 2014 opende er een exemplaar in het Indische pretpark Amrapali Funland en een jaar jaar later in het Vietnamese pretpark Vinpearl Land.

 

In 2016 openden opnieuw 2 nieuwe Family Boomerang Coasters, namelijk Velociraptor in het Engelse pretpark Paultons Park en Raik in het Duitse pretpark Phantasialand. Deze beide exemplaren werden voor het eerst speciaal op maat gemaakt, er werd dus niet voor het standaard model gekozen.

Voor 2017 zijn er nu al 3 nieuwe exemplaren bekend gemaakt en de 4de is aangekondigd. In het Poolse pretpark Energylandia zal de hoogste en snelste in zijn soort geopend worden en ook in het Zweedse pretpark Furuvik wordt er met Fireball een nieuwe custom variant geopend. Tot slot wordt het laatste exemplaar opgebouwd in het Chinese pretpark Happy Valley in de provincie Chongqing.

 

De Family Boomerang Coaster ontstond uit het succes van de gewone Boomerang Coaster. Het hoofdmodel kennen we bijvoorbeeld van de Boomerang in Bellewaerde, de Cobra in Walibi Belgium en Speed of Sound in Walibi Holland. De gewone Boomerang Coaster biedt veel thrill op een kleine oppervlakte, waarbij de achtbaantrein zowel voorwaarts als achterwaarts gaat. De achtbaan is alleen geschikt voor de echte durvers terwijl de Family Boomerang Coaster geschikt is voor heel het gezin.

 

 

Foto’s: Vekoma