SeaWorld San Diego kondigt gelanceerde achtbaan aan

Het Amerikaanse pretpark SeaWorld San Diego, gelegen in de staat Californië, gaat een gelanceerde achtbaan bouwen van Premier Rides. De nieuwigheid moet er komen tegen 2018 en kadert in een groter investeringsplan.

 

De nieuwe achtbaan krijgt de naam Electric Eel en zal passen in het thema van de oceaan. Electric Eel wordt een gelanceerde achtbaan van de Amerikaanse achtbaanbouwer Premier Rides. De rollercoaster zal 45,7 meter hoog worden en een snelheid krijgen van 99,8 km/u. Electric Eel zal 1 keer overkop gaan en wordt zowel de hoogste als snelste achtbaan van het pretpark. De achtbaan wordt in totaal 3 keer gelanceerd, 2 maal voorwaarts en 1 maal achterwaarts.

 

Electric Eel wordt een zogenaamde Sky Rocket II, zuster park Busch Gardens Williamsburg opende in 2015 eveneens een achtbaan van dit model. De nieuwe attractie kadert in de uitbreiding van Ocean Explorer rijk. Later dit jaar zal al een eerste deel van deze uitbreiding geopend worden en hierin komen meerdere attracties in bezienswaardigheden.

Bij de achtbaan wordt de leefwereld van de aal in het daglicht geplaatst. Bezoekers zullen kunnen kennismaken met de habitat van dit speciale dier. Het leefgebied zal voorzien worden van grote ramen zodat de bezoekers zich volledig kunnen onderdompelen in het leven onder water. De achtbaan moet naast plezier ook voor de nodige interactieve en leerzame ervaring zorgen, hiervoor zal er gebruik gemaakt worden van de nieuwste state-of-the-art technologieën.

Het is al de 6de Sky Rocket II achtbaan die gebouwd zal worden, daarnaast zijn er nog 2 andere aangekondigd die in 2017 en 2018 moeten openen. De dichtstbijzijnde Sky Rocket II vinden we terug in Holiday Park in Duitsland. De achtbaan Sky Scream is van hetzelfde model en opende in 2014. In onderstaande video ziet u het ritje op Sky Rocket II Tempesto uit Busch Gardens Williamsburg.

 

 

Bronnen: SeaWorld San Diego, rcdb, News Plus Notes