Nieuwe concept-arts voor Vikingdorp in Energylandia

Energylandia heeft nieuwe concept-arts vrijgegeven van het nieuwe themagebied dat dit jaar moet openen in het pretpark. Het Poolse pretpark zal een heel nieuw Vikingdorp openen waar ook meerdere attracties in zullen komen te liggen.

 

Energylandia gaat volgend jaar een hele nieuwe themazone openen, genaamd “Wioska Wikingów”. We zijn even zo vriendelijk geweest om dit voor jullie te vertalen, “Wioska Wikingów” is Pools voor “Vikingdorp”. In dit Vikingdorp komt op het naastliggend meer een boottocht te liggen. Op de conceptarts kunnen we zien dat de boottocht mooi gethematiseerd gaat worden. De bezoekers zullen zelfs door een tunnel van vuur moeten varen. In het Vikingdorp zullen de bezoekers de kans krijgen om in de verschillende huisjes de cultuur, de gewoontes en de levensstijl van de Vikings te ontdekken. Intamin Amusement Rides zal instaan voor de bouw van de attractie.

Naast de boottocht en het dorp, zal de al bestaande achtbaan Dragon Roller Coaster mee in het themagebied betrokken worden. Dragon Roller Coaster Is een Suspended Family Coaster gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. De achtbaan is 19,3 meter hoog en behaald tijdens de first drop een snelheid van 75 km/u. Hierbij verdwijnt de achtbaantrein onder het meer om na een tunnel onder het water terug opnieuw boven te komen. Op het 453 meter lange parcours worden er krachten tot 3,5 G bereikt.

 

De bouwwerkzaamheden van het Vikingdorp kan je hier volgen.

 

 

Foto’s: Energylandia