Energylandia bedolven onder een dikke laag sneeuw

In bijna heel Europa zijn er sneeuwbuien geweest en ligt of lag er een dik pak sneeuw. Ook het Poolse pretpark Energylandia ligt bedolven onder de sneeuw. Het pretpark is volop bezig met de bouw van 17 nieuwe attracties.

 

Op dit moment is de Water Coaster Speed volop in aanbouw. De grondvoorbereidingswerken zijn al gebeurd en de geul waar de boot in zal varen is al geplaatst. De volledige bouwwerf is bedolven onder het sneeuw en de vaargeul van de Water Coaster is goed gevuld met een dik pak sneeuw. De Speed Water Coaster wordt gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. De waterachtbaan zal een hoogte van 60 meter krijgen met een topsnelheid van 110 km/u. De werkzaamheden kan je hier volgen.

 

Eerder deze week, nog net voor de grote sneeuwbui, werd er volop gewerkt aan het Vikingdorp en het Zwitsers Dorp. De twee nieuwe dorpen krijgen hun eigen zone en attracties. In het Vikings themagebied komt er een boottocht die gebouwd zal worden door Intamin Amusement Rides. Daarnaast wordt ook de reeds bestaande Dragon Roller Coaster meegetrokken in deze zone en zal volledig naar het Vikingthema geherthematiseerd worden.

 

De Water Coaster, het Vikings dorp en het Zwitsers dorp zijn een van de 17 nieuwe attracties die Energylandia aangekondigd heeft om dit jaar te openen. Er zullen in totaal 3 nieuwe achtbanen bij komen en er staan ook 4 water attracties op de planning. In 2018 opent het pretpark de grootste Mega Coaster van Europa.

 

 

Video’s: Energylandia