Eerste trackdelen Lech Coaster geleverd in Śląskie Wesołe Miasteczko

Het Poolse park Śląskie Wesołe Miasteczko opent in het voorjaar een gloednieuwe achtbaan, gebouwd door Vekoma. Deze investering komt er als antwoord op de enorme investeringen van Energylandia, dat een uurtje verder ligt. Onlangs arriveerden de eerste trackdelen van de achtbaan.

 

Polen lijkt wel de nieuwe thuishaven voor spectaculaire achtbanen. Terwijl het jonge park Energylandia de ene investering na de andere doet, zal ook Śląskie Wesołe Miasteczko niet achterblijven. Dit park opent namelijk de Lech Coaster en krijgt een volledig nieuwe aankleding, in samenwerking met Jora Vision.

De eerste trackdelen arriveerden afgelopen week in het besneeuwd pretpark, klaar om gemonteerd te worden.

De nieuwe achtbaan heeft de naam Lech Coaster gekregen en zal heel wat thematisering, geluid-, mist- en watereffecten krijgen. De rit op de achtbaan begint met een klassieke kettinglift die de trein tot 50 meter hoogte brengt. Na de lifthill die in een grote wolk van mist is gehuld komt de first-drop, waarbij een snelheid van 95 km/u wordt behaald. Hierna zal de trein in een zeemonsterachtig beest verdwijnen. Het verdwijnen van de trein in het monster doet wat denken aan Krake in Heide Park, maar dit is duidelijk een ander monster met meer tentakels. Nadat de bezoekers zijn opgegeten door het monster komt de achtbaan in de eerste inversie, dit is een Reverse Sidewinder. Na de Reverse Sidewinder komen een aantal airtime hills, waarna een Corkscrew (kurkentrekker) volgt. Deze inversie eindigt met een grote splash achter het station, waarna de trein zich verder begeeft in een aantal lagere elementen dicht bij de grond. Vervolgens komt de 3de en laatste inversie, deze is eveneens een Corkscrew. Na de kurkentrekker volgen een paar lange bochten om de rit na 915 meter te eindigen in de remblokken en het station.

 

Bron en foto:  Ślaskie Wesołe Miasteczko