Een eerste blik op Super Nintendo World in Universal Studios Japan

De komende jaren zullen de Universal parken een gloednieuw themagebied openen, dit in samenwerking met Nintendo. Je zult er volledig ondergedompeld worden in de virtuele spelwereld van Mario en zijn vrienden. Denk maar aan levensgrote piranhaplanten, vraagtekenblokjes enzoverder. Het eerste park dat deze zone mag openen is Universal Studios Japan.

 

Universal Studios Japan, Universal Orlando Resort en Universal Studios Hollywood krijgen een Nintendoland themagebied.  Deze gebieden zullen de komende jaren geopend worden, het allereerste zal openen in Japan.

De Super Nintendo World zone zal interactieve, moderne attracties bevatten, welke deze worden is nog niet bekend. Er komen ook winkels en restaurants. Voor het Japanse park zal deze zone gebouwd worden op de plaats waar nu een deel van de parking te vinden, net zoals een uitbreidingsgebied, dat al enkele jaren klaar ligt.

Op een eerste concepttekening ontdekken we alvast Browsters Castle en Peaches Castle. Twee personages, die hoofdrollen spelen in de ontelbare Mario games. Ook de bekende paddenstoelen zien we hierop terug, dit in de vorm van gebouwtjes.

In Japan zal deze zone meer dan €500 miljoen kosten. Deze zone moet volgens de planning de deuren openen tegen 2020, het jaar waarin de Olympische spelen in Tokyo zullen plaatsvinden.

 

Bron en foto’s: Universal