Chessington World of Adventures onthult The Gruffalo River Ride Adventure

Chessington World Of Adventures sloot vorig jaar de iconische darkride Bubble World. Deze populaire darkride werd geopend in 1990 en gaf al 15 miljoen ritjes weg aan 32 miljoen mensen. Het bleef gissen naar wat de vervanger zou worden. Nu toont het park de eerste beelden van de vervanger.

 

Afscheid van Bubbleworks

Voor de fans van Bubbleworks in Chessington World Of Adventures kwam de sluiting van de populaire darkride een beetje als een schok. Bubbleworks werd gebouwd in 1990. De attractie opende als Professor Burp’s Bubble Works en was een onderdeel van het Transylvania gebied in het park. De attractie werd ontworpen door John Wardley. John werd ingehuurd om de toenmalige vervallen Chessington zoo om te toveren tot het park dat het nu is. Wardley zou een echt begrip worden in de pretparkwereld met het ontwerpen van Bubble Works en Vampire, maar ook in andere parken van de groep werkte hij mee aan attracties zoals Nemessis, Oblivion, Air en vele andere.

 

The Gruffalo River Ride Adventure

De vervanger van Bubble Works wordt The Gruffalo River Ride Adventure. De Gruffalo kreeg al een plekje aan de ingang van het park. Bezoekers waren al aan het gissen of we dit curieuze wezen ook in een attractie zouden ontdekken.  En dat blijkt nu ook te kloppen.

De attractie staat in het teken van de hoofdfiguur uit een gelijknamige boekenreeks, die zeer populair is in het Verenigd Koninkrijk. De Gruffalo is een reusachtig wezen, dat een beetje lijkt op een kruising tussen een gigantische trol en een beer/geit. Op zijn kop prijken 2 hoorns en op zijn neus bevindt zich een weliswaar giftige puist.

In de attractie ga je op reis naar een donker woud, waar je op een magische rivier vaart. Tijdens de rit wordt je vergezeld door Mouse, die samen met jou de magische wereld van de Gruffalo ontdekt.

De attractie zal geopend worden in maart.

 

Hotel

De Gruffalo zal ook zijn intrek nemen in het Chessington Safari Hotel. Enkele kamers zullen een nieuw thema krijgen, zodat je kan slapen in de wereld van dit mysterieuze wezen.