Wat als een pretpark in een kuuroord veranderd?

In  Japan is er een bijzonder idee opgedoken. Sauna liefhebbers kregen het ultieme idee om een sauna pretpark te maken, of beter gezegd om een pretpark om te vormen naar een immens grote sauna.

 

Op YouTube is onlangs een video geplaatst waarin dit geniale (of ronduit gekke) idee is in uitgewerkt. Op de video is een pretpark te zien waarbij alle attracties zijn omgevormd tot sauna’s en zwembaden. Onder andere een draaimolen, een achtbaan, een log flume (boomstammetjes), de parktrein en het reuzenrad werden grondig bestudeerd en omgevormd tot een ‘kuuroord attractie’.

Het spamusement park (een samentrekking van spa + amusement) zou verwezenlijkt gaan worden in het Japanse Beppu City. Dit is de werelds hoogste plaats waar warmwaterbronnen gebruikt worden door de mens. Met dit idee zou de stad er totaal anders gaan uitzien en volledig in het teken komen te staan van amusement en wellness.

De bedenkers maken zich sterk dat ze tot de realisatie van het project overgaan, indien er meer dan 1 miljoen mensen de video op youtube bekijken. De video ging meteen viraal en werd zo al meer dan 2 miljoen keer bekeken. Nu de kaap van de 1 miljoen views ruim is overschreden zal er gestart worden met de verdere uitwerking van het spamusement park.