Pretparkgroep Parques Reunidos investeert in Spaanse parken

De  Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos, waartoe ook Attractiepark Slagharen en Bobbejaanland behoren, zal in 2017 opnieuw investeren in het Spaanse Parque de Atracciones en Parque Warner Madrid.

 
Wat mogen we van deze groep verwachten in 2017? We weten uiteraard al dat ze stevig investeren voor het komende pretparkseizoen in Movie Park Germany (Nieuwe achtbaan Star Trek: Operation Enterprise) en het Nederlandse pretpark Slagharen (Nieuwe achtbaan Gold Rush), maar nu zijn de plannen voor Spanje ook bekend.

 

Parque de Atracciones de Madrid:

Gelegen in het centrum van de Spaanse hoofdstad, zal men allereerst de bouw aanvatten van een nieuw themagedeelte, namelijk “Nickelodeon Land”.  In deze zone zullen twee al bestaande attracties worden geherthematiseerd, namelijk ‘Vagones Locos’ (Zamperla junior coaster) & Telesaurio. Er gaan ook geruchten dat er een nieuwe Twist ‘n’ Splash van de Duitse bouwer Mack Rides zijn intrede zou doen, maar dat is nog niet officieel bevestigd).
Verder zullen er ook Meet & Greet-plaatsen komen in deze zone, waar de jongsten onder ons hun favoriete Nickelodeon-figuur kunnen ontmoeten.
Om een opkomend hongertje te stillen, kan je binnenkort hier ook terecht bij een nieuw horecapunt.

 

Parque Warner Madrid:

Parque Warner Madrid, een pretpark gelegen nabij Madrid, zal net zoals vele andere parken, de weg gaan bewandelen van de VR (virtual reality)-ervaring. Zo zal de Inverted B&M coaster ‘Batman la Fuga’ worden voorzien van VR-brilletjes tijdens de rit.
Warner Beach (het waterpark van Parque Warner Madrid) mag enkele nieuwe glijbanen verwachten.

Bekende figuren uit de DC comics zullen hier hun opwachting maken: Superman, Wonder Woman, Batman, The Joker & Harley Quinn.

Barbecueën kan in het nieuwe restaurant ‘Gran Kahuna’.

Ook de vestiaires/kleedhokjes zullen onder handen worden genomen.

 
De plannen voor een interactieve darkride rond de film “Justice League” lijken niet voor 2017 te zijn. Laten we hopen dat deze er later zal komen. Deze nieuwe darkride zou de huidige simulator (Batman: la Sombra del Murciélago) moeten vervangen.