Liseberg zet Kanonen te koop

Toch nog een beetje goed nieuws voor de fans van Kanonen uit het Zweedse pretpark Liseberg. De achtbaan moet gelukkig niet naar de schroothoop, in plaats daarvan krijgt Kanonen hoogstwaarschijnlijk een nieuw leven in een ander pretpark want de attractie staat immers te koop aangeboden op een tweedehands website.

 

Op de tweedehands website Interlink, die speciaal gemaakt is voor het kopen en verkopen van tweedehands attracties, is de achtbaan Kanonen te koop aangeboden. Dit is goed nieuws voor alle fans van de achtbaan, die zo hoogstwaarschijnlijk een nieuwe thuis zal krijgen in een ander pretpark en niet zomaar tot schroot zal herleid worden.

Kanonen is een relatief jonge achtbaan, die gebouwd werd in 2005 door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides, in het Zweedse pretpark Liseberg. De attractie wordt door een hydraulische lancering in 2 seconden tot een snelheid van 75 km/u gebracht. Tijdens het 440 meter lange parcours wordt een hoogte van 24 meter bereikt en een drop van 90 graden. Daarnaast heeft de achtbaan twee inversies, dat zijn momenten waarbij de bezoekers overkop gaan.

Kanonen zal op 30 december zijn laatste ritjes rijden. Hierna wordt de achtbaan afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe spectaculaire achtbaan. Dit wordt een Dive Coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard, De achtbaan krijgt de naam Valkyria.
Valkyria wordt de grootste Dive Coaster van Europa en zal een topsnelheid krijgen van 105 km/u. De rollercoaster zal een drop krijgen van 50 meter hoog die zal eindigen in een tunnel onder de grond. Daarnaast zal de achtbaan ook 3 keer overkop gaan.

De populariteit van Kanonen was licht gedaald nadat Liseberg in 2014 de gelanceerde achtbaan Helix opende. Deze werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides en telt maar liefst 2 lanceringen en 7 inversies. Tijdens de rit van 1381 meter wordt er een maximale topsnelheid van 100 km/u behaald en een hoogte van 41 meter.

 

Bron: Interlink