Gesloten Zuid-Koreaans pretpark Me World wordt ontmanteld

In  Pusan, in Zuid Korea, ontstond in 2004 het kleine attractiepark ME World. Het park kende geen groot succes waardoor het in 2013 de deuren moest sluiten. Na drie jaar gesloten te zijn, wordt het park nu volledig afgebroken.

 

In 2004 opende het Zuid Koreaanse attractiepark ME World. Het bescheiden park bezat een handjevol attractie van de Italiaanse bouwer Zamperla. Onder de attracties bevonden zich een Reuzenrad, Power Surge, Log Flume en vrijevaltoren.

Het park bezat ook twee achtbanen: Fiesta Express, een Mini Mouse achtbaan van Zamperla en Diving Coaster, een wilde muis achtbaan die custom gebouwd werd door Zamperla om te passen tussen het gebouw en deels op een heuvel te staan.

 

Diving Coaster Onride:

 

In 2013 sloot dit park de deuren, wegens tegenvallende bezoekersaantallen. Enkele attracties konden verkocht worden, anderen bleven drie jaar staan, waaronder de Diving Coaster, aangezien deze specifiek voor zijn locatie ontworpen werd.

Onlangs dook een foto op van de afbraak van deze laatste. Het park wordt volledig ontmanteld en de achtbaan werd tot schroot herleid.

 

Bron: VHCoasters, RCDB

Foto’s: ME World, VHCoasters