Vergane Glorie: Okpo Land

Okpo land was een populair pretpark gelegen in Zuid Korea. Over het park zelf is weinig informatie geweten, maar de gloriejaren leken in de jaren 1990 geweest te zijn. Okpo Land was niet meteen het grootste of mooiste pretpark dat je kon vinden, het bood behalve enkele thrillrides en familiale attracties een achtbaan aan. Deze achtbaan was zeer kindgericht met een treintje in eekhoorn thema.

 

Het park trok bezoekers uit de hele wereld en was heel geliefd bij de toeristen. Het was dan ook het enige pretpark op het eiland. Behalve de achtbaan was het eenden treintje een zeer populaire attractie.

Het is op die eenden trein dat een ernstig ongeval gebeurde, een treintje ontspoorde en stortte naar beneden, een jong meisje kwam hierbij om het leven en meerdere mensen raakten gewond. Toch heropende de attractie verrassend snel opnieuw en kwam er nooit een echt onderzoek. Het park bood de rouwende familie ook nooit excuses aan of een compensatie.

Het park en de attractie draaiden nog verder tot 1999, in dat noodlottig jaar viel er opnieuw een dodelijk slachtoffer op dezelfde attractie. Opnieuw raakte een karretje los en kapseisde, waardoor een jong meisje naar beneden stortte en met haar hoofd op de betonnen ondergrond terecht kwam en overleed.

Het park sloot diezelfde dag en de uitbater verdween met de noorderzon en alles bleef jarenlang staan zoals het achtergelaten werd. Attracties werden overgroeid door de vegetatie en zelfs het karretje waaruit het meisje viel bleef jarenlang aan de rails bengelen.

In 2011 werd het park volledig ontmanteld en de grond kwam te koop, toch heeft niemand ooit een bod uitgebracht.

 

 

 

Bron:englishspectrum

Foto Wikipedia