Hurler in Kings Dominion krijgt Iron Horse behandeling van RMC

Het Amerikaanse pretpark Kings Dominion heeft grootse plannen met de in 2015 gesloten houten achtbaan Hurler. Kings Dominion heeft de hulp ingeroepen van Rocky Mountain Constructions om de oude baan om te vormen naar een nieuwe spectaculaire achtbaan.

 

De houten achtbaan Hurler in het Amerikaanse pretpark Kings Dominion werd gebouwd in 1994 door de Amerikaanse achtbaanbouwer International Coasters. International Coasters bouwde eveneens de andere Hurler achtbaan die gevestigd is in Carowinds en die ook datzelfde jaar opende, hierna verdween de bouwer echter van het toneel. Hurler heeft een hoogte van 25,3 meter en een topsnelheid van 80 km/u. Over de track van 962,3 meter beleven de bezoekers een ritje plezier van 2 minuten in een treintje gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters.

Maar op het einde van het seizoen 2015 sloot de achtbaan en deze ging in het nieuwe seizoen van 2016 niet meer open. Fans bleven lange tijd met grote vragen achter, het was niet duidelijk of de achtbaan nog zou heropenen of deze nu voorgoed gesloten bleef. Al snel doken geruchten op dat de achtbaan omgevormd zou worden door Rocky Mountain Constructions. Deze geruchten worden nu bevestigd door het park.

In een video die Kings Dominion plaatste op haar Facebookpagina zien we beelden van de oude Hurler. Halverwege de video wordt een grafsteen getoond met daarop “Hurler 1994-2015” wat het geboortejaar en sterftejaar representeert. Daar volgt de boodschap “Rust in vrede,… voor nu”. Afsluitend komt er 2018 in grote letters op het scherm.

 

Hiermee maakt het park duidelijk dat Hurler ook volgend jaar gesloten zal blijven en nooit meer zal heropenen. Het goede nieuws is dat de achtbaan een nieuwe toekomst krijgt in 2018 en deze nieuwe toekomst zal gegeven worden door de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction.

Rocky Mountain Construction verwierf de laatste jaren enorm veel bekendheid met een aantal indrukwekkende projecten. RMC richt zich vooral op het bouwen van nieuwe houten achtbanen en bouwt oude houten achtbanen om naar spectaculaire hybride achtbanen. Een hybride achtbaan is een achtbaan die zowel gemaakt is uit staal en hout. Ook Hurler zal dus omgebouwd worden naar een hybride achtbaan.

Dit is al het 9ste ombouw project voor Rocky Mountain Construction in 6 jaar tijd. Eerder werd ook al de New Texas Giant in Six Flags Over Texas, Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas, Medusa Steel Coaster in Six Flags Mexico, Twisted Colossus in Six Flags Magic Mountain, Wicked Cyclone in Six Flags New England, The Joker in Six Flags Discovery Kingdom, Storm Chaser in Kentucky Kingdom en binnenkort Mean Streak in Cedar Point omgevormd naar een hybride achtbaan.

Naast de 9 hybride achtbanen bouwde RMC ook vier nieuwe houten achtbanen in de afgelopen 4 jaar, deze zijn: Outlaw Run in Silver Dollar City, Goliath in Six Flags Great America, Lightning Rod in Dollywood en Wildfire in Kolmården.

 

Zo zag een ritje op de oude Hurler er uit: